Domov> Novice

Wang Pingyang, predsednik Shenzhen Energy Group, je bil premeščen na predsednika Xinjiang Zhongtai Group

Čas: 2023-05-06

Glede na uradni javni račun wechata Xinjiang Zhongtai (Group) Co., LTD. (v nadaljnjem besedilu "skupina Zhongtai") je skupina Xinjiang Zhongtai 4. maja organizirala poseben raziskovalni forum Oddelka za inovacije in tehnologijo. Wang Pingyang, sekretar stranke in predsednik skupine Zhongtai, se je udeležil srečanja in imel govor.

ad9cf0b6882c4d55ace26426b3e5440e_noop

Po javnih podatkih je Wang Pingyang, rojen leta 1969, član Komunistične partije Kitajske, kitajske narodnosti, diplomiran ekonomist. Nekoč je bil direktor urada za gradnjo elektrarne Shenzhen Binhai in sekretar podružnice stranke, direktor urada za gradnjo elektrarne Heyuan Phase II in sekretar podružnice stranke, izvršni podpredsednik, predsednik, namestnik sekretarja stranke, in direktor sedmega upravnega odbora družbe Shenzhen Energy Group. Sekretar partijskega odbora in predsednik Shenzhen Energy Group.

Glede na prejšnji članek v Economic Information Daily, nekdanji Xinjiang Kavstična soda Tovarna je bila ustanovljena leta 1958. Decembra 2001 je zaključila delniško preoblikovanje in ustanovila Xinjiang Zhongtai Chemical Co., LTD. (v nadaljnjem besedilu "Zhongtai Chemical"). Leta 2006 je bila družba Zhongtai Chemical kotirana na borzi v Shenzhenu. Julija 2012 je ljudska vlada avtonomne regije Xinjiang Uygur ustanovila skupino Zhongtai na podlagi družbe Zhongtai Chemical, ki je bila maja 2021 prestrukturirana kot kapitalska investicijska družba v državni lasti.

V zadnjih letih se skupina Zhongtai na podlagi prednosti virov Xinjianga osredotoča na "tri glavne industrije" kemično industrijo, kmetijstvo in logistiko, s prihodki od prodaje, ki so leta 212.1 dosegli 2021 milijarde juanov. Glede na seznam 500 svetovnih revije Fortune, objavljen avgusta Leta 2022 se je Xinjiang Zhongtai, lokalno podjetje iz Xinjianga, prvič uvrstilo na seznam in se uvrstilo na 434. mesto.